Ei enää hartiakipuja!

Ei enää hartiakipuja!

Apr 14, 2018 / By : / Category : Uncategorized

Olen ammatiltani erityisopettaja. Olen ollut lapsuuteni ja nuoruuteni sporttinen ja kokeillut erilaisia liikuntamuotoja. Minun ei ole koskaan tarvinnut motivoitua liikkumisesta, vaan se oli minun huumeeni, hyvän olon lähde. Ajattelin, että olisin koko elämäni aktiivinen liikkuja. Toisin kävi.

Olin yhdeksän vuotta sitten auto-onnettomuudessa. Onnettomuuden seurauksena minulle tuli kipuja niska- ja hartiaseudun aluelle sekä toimintakyvyn rajoituksia. En pystynyt esimerkiksi käymään lihaskuntojumpissa kahteen vuoteen. Käsien nostaminen pään yli ja punnertaminen olivat hankalaa.

Vuosien vieriessä yritin kertoa lääkäreille, että hartiani on kipeä, mutta minuta tuntui, ettei minua otettu todesta. Apua jatkuvaan pääkipuun sain aluksi tanssista. Kivut kuitenkin palasivat tannsiharrastuksen loputtua.

Sitten kuulin Johannasta. Motivaationi liikkumiseen oli tippunut lähelle nollaa. Tuntui, että minulla ei ole voimaa hartoissa ja käsissä, joten liikuin vähemmän ja vähemmän, kunnes motivaationi katosi kokonaan. Söin sitä sun tätä ja hain hyvää oloa makean syömisestä ja viinistä, kun aikaisemmin hyvän olon lähteeni oli ollut liikkuminen.

Johannan kanssa aloitimme alusta. Kävin käveyllä 2-3 kertaa viikossa. Aloitimme samalla niskahartian kuntouksen. Sain myös ravitsemustietoa ja aloitin terveellisemmän ja säännöllisen ruokailun. Tätä jatkui kolmen kuukauden ajan. Tänä aikana jo huomasin, että niska-hartia kipuni alkaa hellittämään ja sain takaisin voimantunnetta kipeälle alueelle. Ryhdyin käymään salilla ja Johanna teki minulle haastavampia ohjelmia, kun kestävyyteni parani. Olin valmennuksessa puoli vuotta.

Nyt pystyn liikkumaan ja niska-hartia kipuja tulee enää harvoin. Pystyn taas punnertamaan sekä nostamaan raskaitakin painoja pään yläpuolelle. Olen erittäin tyytyväinen valmennukseen. Olen saanut  kadosissa olleen motivaationi liikkua takaisin.

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *